Böcker

Signerad bok + läckert bokmärke: 200 kr (frakt tillkommer).
Bokillustratör: Evelina Lindqvist

Den som inga byxor har

Det är september, startmånaden för den norrländska älgjakten. Det har varit jaktfest i Byastugan i paradisbyn Lillarmsjö i Västerbotten. En av jägarna hittas död sittande på utedasset, med byxorna i en hög på gol-vet. Han har förmodligen dött en naturlig död. Polisinspektör Carolin Savva och hennes medhjälpare doktor Jim Fjellner får i uppdrag att utreda dödsfallet som visar sig vara ett mord. Radio Västerbotten får ett anonymt telefonsamtal om att den döde jägaren har förgiftats.

Men vem vill ta livet av en jaktkamrat? Ju mer Carolin och Jim nystar i den döde mannens bakgrund, desto mer inser de att det finns flera som vill. Allt är uppenbart inte alltid som det ser ut att vara.

Den som inga byxor har är en mysdeckare och den andra boken i serien om Lillarmsjömorden. Den rymmer även drömmar om kärlek och gemenskap.

Provläs ett utdrag ur boken här »

Signerad bok + läckert bokmärke: 185 kr (frakt tillkommer).
Bokillustratör: Evelina Lindqvist

Inga rökta abborrar

I sommaridyllen Lillarmsjö händer de mest gruvliga saker, vilket man inte kan tro.  Boken Inga rökta abborrar är en mysdeckare och eftersom det är en deckare så finns det naturligtvis ett mord med. Annars skulle det inte vara en deckare. Men … det är skillnad på deckare och deckare. Här är intrigen mer generell och privat än kriminell; här finns varken våldsromantik eller sadistiska inslag. Här finns den lilla ortens skvaller och sammanhållning … när det krisar, här finns enkla och vanliga människor med hopp och drömmar om kärlek. Och för att lösa mordet, använder sig polisinspektören Carolin Savva och hennes medhjälpare doktor Jim Fjellner sig av tanke och intellekt, som i en äkta pusseldeckare.

Berättelsen är delvis verklighetsbaserad och handlingen är placerad i Lillarmsjö för att marknadsföra orten. Som läsare ska man dels känna igen platsen, dels bli berörd och känna trivseln och värmen. Personerna är fiktiva, men platsen finns. Berättelsen vill också visa på en spännande relationsproblematik, visa vad karaktärerna har med sig i sina ryggsäckar, vad de går och drar på, om något gått i arv, pinsamheter, orättvisor, hur folks respektive bakgrundshistorier flätas ihop.

Provläs ett utdrag ur boken här »


 

Studier

Kommentarer inaktiverade.