Böcker

Signerad bok + läckert bokmärke: 185 kr
(frakt tillkommer)

Inga rökta abborrar

Tidigt lördagen den 1 juli hittas en man drunknad vid Björnholmen i Lillarmsjön. Hans ena ben har trasslat in sig i tampen till sin båt och han sitter fast under den.  Båten, med mannen på släp, dras in till stranden av de två kvinnor som hittade honom.

Det är marknadsdagar i Bjurholm. Polisinspektör Carolin Savva har sett fram emot lugna och trevliga dagar som ordningspolis men istället får hon nu tillsammans med doktor Jim Fjellner utreda fallet med den drunknade mannen. Har mannen fått en hjärtinfarkt eller en stroke och fallit överbord? Eller kan det vara så att han har fått hjälp att falla i vattnet? Ju mer de nystar i mannens bakgrund, i hans förehavanden och relationer, desto fler frågetecken dyker upp. Vem var han egentligen? Var han så hjälpsam och ville han verkligen alla så väl som alla säger? Mannens gloria hamnar mer och mer på sned.

Titel: Inga rökta abborrar
Författare: Louise Bonta
ISBN: 978-91-519-1594-4
Utgivning: Juni 2019
Kategori: Skönlitteratur/deckare
Omfång: 181 sidor
Format: 125 x 200 mm
Bandtyp: Danskt band
Omslag: Evelina Lindqvist

Provläs ett utdrag ur boken här »

Signerad bok + läckert bokmärke: 200 kr
(frakt tillkommer)

Den som inga byxor har

Det är september, startmånaden för den norrländska älgjakten. Det har varit jaktfest i Byastugan i paradisbyn Lillarmsjö i Västerbotten. En av jägarna hittas död sittande på utedasset, med byxorna i en hög på golvet. Han har förmodligen dött en naturlig död. Polisinspektör Carolin Savva och hennes medhjälpare doktor Jim Fjellner får i uppdrag att utreda dödsfallet som visar sig vara ett mord. Radio Västerbotten får ett anonymt telefonsamtal om att den döde jägaren har förgiftats. Men vem vill ta livet av en jaktkamrat? Ju mer Carolin och Jim nystar i den döde mannens bakgrund, desto mer inser de att det finns flera som vill.

Allt är uppenbart inte alltid som det ser ut att vara.

Titel: Den som inga byxor har
Författare: Louise Bonta
Omfång: 231 sidor
Bandtyp: Mjukband
Omslag: Evelina Lindqvist
ISBN 978-91-519-1595-1

Provläs ett utdrag ur boken här »

Bokpris: 200 kr
(frakt tillkommer)

Våga drömma

Alla människor dagdrömmer,  men många av oss vågar inte, skulle inte ens komma på tanken att berätta för andra människor vad vi drömmer om.  Vi blir generade och skäms och menar att dagdrömmar är att fly från verkligheten. Men faktum är att vi mår bra av att fantisera, det är en hjälp och till och med nödvändigt för att bygga upp och forma våra liv. Fantasier kan ge tröst, lösa konflikter och leva ut sådant som vi inte törs, men vill göra. Som att skriva noveller till exempel.

Titeln till antologin, Våga drömma, valde Skrivlyan för att skrivandet, författandet handlar om att våga, och början av varje kreativ process, som skrivandet är, är en av de mest svaga och känsliga perioderna över huvud taget. Våra kreativa drömmar är så sårbara att det bara behövs en enda negativ kommentar för att få bort oss från spåret. Då är det naturligt att hålla våra drömmar för oss själva, åtminstone till en början, och behålla energin tills vi får trygga fötter att stå på. Det är lätt att påverkas av andras rädslor och förväntningar och inte sällan handlar det om andras missunnsamhet.

Novellerna och berättelserna i antologin handlar om skiftande händelser på temat Våga drömma, så läs och låt dig inspireras av sjutton författare som vågat.

Titel: Våga drömma
Författare: Novellsamling och berättelser av författare med Bjurholmsanknytning.
Omslag: Emelie Georgsson
ISBN 978-91-519-1598-2

Signerad bok: 380 kr
(frakt tillkommer)

Min väg mellan slott och kajutor

Staffan Yllner internationell ”resande” i försvarsrelaterade tjänster och produkter, intressanta och mindre lyckade affärsupplägg, en spännande livsresa genom Indonesiens djungler, Vita Huset i Washington DC, genom skärgårdar i Asien och i Sankt Anna. Min väg bland slott och kajutor tar oss med ut på dom sju haven, möten med kungar och Presidenter, berättelser om och med HM Konungen Carl VI Gustav och loggboken från Torpedbåten T46. Författaren delar frikostigt sina upplevelser med humor och satir om familj, vänner, andra bekanta om jakt, segling, det svenska försvaret, MeToo, flyktingpolitik och rådande pandemi.

Min väg mellan slott och kajutor
Författare: Staffan Yllner
ISBN: 978915191575
Omfång: 230 sidor
Bandtyp: Kartonnage
Formgivning: Carl Åkesson

 

Kan beställas: 165 kr
(frakt tillkommer)

Poem till Bibbi

Författaren har givit ut ett urval av sina dikter som han skrev till sin hustru sista året hon levde. Kärleken till henne finns överallt – i segelbåten, en lugn havsvik, i svampskogen,  grå november.

Käresta, var hos mig,
se inte så ängslig ut.
Seglen står bra idag
vi seglar bidevind
förbi dysterhet och slut.

Din hand är varm i min
jag torkar tåren på din kind.
Din oro ebbar ut.

Poem till Bibbi
Författare: Staffan Yllner
ISBN:978-91-519-1596-8
Omfång: 66 sidor
Bandtyp: Kartonnage

 


 

Studier

Kommentarer inaktiverade.