Om Louise Bonta

Louise-Bonta

Om Louise Bonta

Jag heter Louise Bonta, författare, manusutvecklare och diplomerad lektör, språknörd, nomad, och mångsysslare …

I min blogg skriver jag om det som intresserar mig – kommunikation i alla dess former, litteratur, berättande och skrivande, hundar och ull. Jag har två söner och två barnbarn och jag har alltid rödpennan med mig i väskan …Jag är västerbottning från början och i grunden. Efter att ha bott i Norrköping i nästan 30 år flyttade jag till Bjurholm med mina tre vita lurviga samojeder.

Min erfarenhet är lång och bred – både administrativ och pedagogisk. Sedan  1995 driver jag mitt företag Kommunikationsnyckeln, numera ett aktiebolag med samma namn,  med föreläsningar, kurser och nu som manusutvecklare och lektör. Jag är utbildad internkonsult med inriktning på samarbete på arbetsplatser, har en magisterexamen i engelska, franska och fonetik, har studerat lingvistik, sociologi, chefs- och ledarutveckling och retorik. Jag har bland annat arbetat som översättare, språkchef, program-studierektor och universitetsadjunkt i kommunikation på universitetet i Linköping  samt varit coach för arbetslösa.  Jag är medförfattare till några böcker och deltagit i tre forskningsprojekt om lärande och kreativitet. Godkänd talare hos Talarforum.  Medlem i Sveriges Författarförbund och Norrländska Litteratursällskapet. Dessutom är jag hundinstruktör.

Jag tycker om att bjuda vänner på god mat och goda viner i mitt stora kök, skratta och må gott. Min klädstil svänger, jag står med en fot i potatislandet och en i sportbilen, trots att jag kör en risig Peugeot nu för tiden, den är praktisk för mig och mina hundar. Jag tycker om att resa både mentalt och geografiskt och är nyfiken på nya möten: ”Man vet aldrig vilken guldpeng man kan hitta där”.

Min filosofi är att kommunikation finns med i allt vi gör – vi kommunicerar med oss själva och med andra. Nyckeln till bra relationer och att må gott är alltså – kommunikation. Jag vill inspirera och engagera människor att utveckla sina fantastiska förmågor och talanger, våga nå sina mål i livet och att ställa upp på sig själva.

Varma hälsningar – Louise Bonta

Kommentarer inaktiverade.