Förlagsverksamhet

Förlagsverksamhet

Eftersom jag själv skriver böcker och vet hur svårt det är att få sin bok utgiven startade jag mitt eget förlag. 1995 startade jag firman Kommunikationsnyckeln, blev konsult och lärare, skrev och föreläste om den viktiga kommunikationen – grunden till hur vi delar och förmedlar våra tankar och behov, både i skrift och tal. Det var alltså inte svårt att ta steget att registrera firman som ett förlag. Nu utökar jag min verksamhet.

Ambitionen och visionen med min förlagsverksamhet är att i liten skala ge ut skönlitteratur, fantasy, fackböcker och noveller som inbundna böcker och pocket och främst fokusera på författare från Västerbotten och därigenom bidra till att dokumentera länets historia.

Det finns många som gärna vill skriva och berätta vad de varit med om, vad de funderat på i livet, delge andra sina erfarenheter. Det finns andra som vill skapa, skriva noveller, romaner. Vad vore väl bättre än att kunna hjälpa till att publicera dem?

Vill du ha hjälp med att ge ut din bok hjälper jag dig med:

  • Formgivning och layout av inlaga och omslag
  • Redigering och korrekturläsning om du inte redan har ett tryckfärdigt manus
  • Tryck och leverans av din bok
  • ISBN och registrering hos Bokinfo (bokbranschens databas) så att din bok blir tillgänglig hos alla bibliotek, bokhandlare och nätbokhandlare
  • Plikt- och recensionsexemplar (Kungliga biblioteket och universitetsbiblioteken, Bibliotekstjänst)
  • Marknadsföring

Du är med och bidrar till kostnaderna beroende på vad du vill ha hjälp med. Vi skriver ett avtal gällande kostnad, rättigheter, royalty etc.

Varmt välkommen att kontakta mig så får du veta mer:
Skicka ett mejl bontalouise@gmail.com eller ring +46 702 21 07 30.

Grundpaketet
Grundpaketet innebär att din bok får ett ISBN-nummer och registreras hos Bokinfo med tillgång till försäljning hos internetbokhandlarna. Pliktexemplar skickas till Kungliga biblioteket och universitetsbiblioteken.

Detta paket innebär att du har färdiga filer för tryck och ett väl fungerande omslag med titel, kapitelindelning och/eller rubriker, baksidestext satt i till exempel InDesign konverterat till PDF. Men du behöver ett förlag som kan hjälpa dig med administration och distribution.

Formgivning och layout av bilaga och omslag + det som ingår i grundpaketet. Du levererar manus i en word-fil.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.