Skrivretreat i herrgårdsmiljö

Dokumentera dina memoarer i herrgårdsmiljö 13 – 15 juli 2018

Olofsfors herrgård, med den gamla bruksmiljön, är en av de bäst bevarade i landet. Bruket är klassat som kulturarv och ett av Västerbottens läns riksintressen.  Här finns en fascinerande omgivning med de gamla smedjorna, arbetarbostäderna, jägmästar- och lärarbostaden, kvarnen, tvättstugorna m.m. väl bevarade.

Att skriva om sina minnen är ett utmärkt verktyg att lära känna sig själv, läka och utvecklas. Det kan ibland vara sorgligt och smärtsamt, ibland roligt och förvånande. Man vet inte alltid vad processen kan leda till och vart. En författare lär sig inte psykologiska förhållningssätt, en psykolog lär sig inte skrivandets hantverk.

Anita Rudolfsson och Louise Bonta har erfarenhet av att kombinera dessa två kompetenser. Anita Rudolfsson är leg psykolog, specialist i neuropsykologi. Har arbetat inom neuro-psykologisk rehabilitering och har lång erfarenhet av gruppverksamhet och kurser och har vidareutbildat sig inom olika terapeutiska metoder. Har företaget N P Psykologkonsult.

Louise Bonta, diplomerad lektör och manusutvecklare, författare till fackböcker och deckare, språkkonsult och tidigare lärare i kommunikation på universitetet i Linköping.  Har företaget Kommunikationsnyckeln.

Upplägg för dagarna
Tider: Kursen börjar klockan 9 på fredag den 13 juli och avslutas på söndag klockan 15. Boende är bokat från torsdagkväll.  Varje morgon klockan 08.30 erbjuds energimedicinska övningar enligt Donna Eden för dem som önskar.

Vi går igenom: Hur börjar man? Syftet? Varför vill du skriva? Temat? En specifik händelse eller fas i livet? Har du handskats med något svårt? Måste jag skriva allt?  Minns jag rätt? Hur ärlig kan jag vara? Ditt yrkesliv? En relation? Hur du strukturerar din berättelse.  Skrivkramp? Övningar. Inga förkunskaper behövs.  För den som vill, ta med eget  material och skriv i egen takt.

Eftermiddagarna användas till eget skrivande eller att man i smågrupper fördjupar sig i speciella frågor som tagits upp under förmiddagen. Egen tid till såväl reflektion som promenader och skrivande kommer att finnas. Samling för genomgång av dagen, läsning av det man skrivit, återkoppling.

Fakta
Plats:
Kursen äger rum i  Gula Villan i Olofsfors. Olofsfors Bruk ligger mellan Örnsköldsvik och Umeå, ca 2 km väster om E4:an i höjd med Nordmaling. Goda parkeringsmöjligheter finns.

Datum: 13 -15 juli 2018. Sista anmälningsdag 25 juni 2018.

Boende: Vi bor i dubbelrum alternativt enkelrum i Gula Villan med  fullt utrustat kök och vi har hela villan för oss själva.

Måltider: Frukost och lunch äter vi i Gula Villan, likaså fm- och em-fika. Detta betalas på plats, 475  kronor per person för tre dagar. Det är självhushåll,  Anita och Louise står för inköp av maten och vi hjälps åt med matlagningsbestyren. Säg till om du har särskilda önskemål. Lyxig middag fredag (tvårätters) och lördag (trerätters) äter vi i herrgårdens matsal.

Kursavgift: Alt 1. 6 370 kronor per person. Priset inkluderar boende i enkelrum , middag fredag och lördag samt kursavgift och kursmaterial.  Alt 2.  5 950 kronor per person. Priset inkluderar boende i dubbelrum, middag fredag och lördag  samt kursavgift och kursmaterial. Wi-Fi finns.

Anmälningsavgift: 700 kr, ingår i kursavgiften. Vid avbokning efter den 30 juni återbetalas inte anmälningsavgiften. Swisha på 070-221 07 30 eller sätt in på Swedbank 8480-6 993 313 226-9.

Antal deltagare: Maximalt tio deltagare och minsta antal är sex. OBS: Vi förbehåller oss  rätten att ställa in kursen vid för lågt antal deltagare med återbetalning av förskottsinbetalning.

Intresseanmälan och/eller frågor
Louise Bonta, bontalouise@gmail.com. Tel: 070-221 07 30.
Anita Rudolfsson, anita.rudolfsson@gmail.com. Tel: 073-184  20 76.

 

 

Kommentera