Tiden går fort …

Jag jobbar för fullt med att planera för 2019. Tiden går fort. Jag fortsätter på min enkla skrivbok Bokstaven K – skrivboken för skribenter – en skrivbok som handlar om att det mesta som man som skribent behöver tänka på börjar på bokstaven K. Så småningom blir det en e-bok. Jag kommer att lägga ut smakbitar ur varje K-del på min hemsida/blogg.

Den första K-delen jag tänker skriva om är Korrekturläsning.

Dessa rader från Ariton förlag läste jag för några dagar sedan och blev så himla glad.

”Idag uppmärksammar vi Frysrättens dag! Att vi gör det genom att hylla språkgranskaren för böckerna ”Mer än bara ord: på tal om framgångsrik kommunikation” och ”Över mållinjen: 20 kvinnor berättar hur” har egentligen ingen bra koppling. Men på förlaget är vi tacksamma att få professionell hjälp av personer som Louise Bonta.”

Hem

Ja, jag gillar att peta i texter, jag vill se en välskriven text med en positiv och njutbar rytm. Att språkgranska och korrekturläsa är bland det roligaste jag vet.

Så ska vi väl alldeles snart få ut vår (Lilian Westlins och min) feelgood-deckare på marknaden. Vi har redigerat den flera gånger och för varje gång har den blivit allt bättre – får man säga så? Det visar att det inte alls är dumt att låta ett manus ligga och dra sig och att därefter gå igenom den ytterligare ett par varv. Dessutom har vi låtit testläsare kika på den och det har känts bra, vi känner att vårt manus håller. Sedan är det ju en annan sak vad ett förlag säger – det vi ju alla som skriver.

Planerar också för Kvinnoresan, nästa vecka blir hemsidan klar och inom kort kommer information om alla kurser under 2019 att ligga där.

Vill du veta mer om vad som är på gång 2019? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev på louisebonta.com och håll koll på min hemsida.

Kommentera