En av Ingers älsklingsdikter

Under de fyra terminer som vi haft våra skrivträffar har vi alltid avslutat med att Inger läser en av sina älsklingsdikter. Det ska så småningom bli en antologi, en liten blomstersamling, av hennes älsklingsdikter. Men innan den har blivit klar och gått i tryck har vi alla fått lyssna och njuta av hennes diktval. Nu senast blev det en dikt av Harry Ivarsson, vältummad och läst många gånger, en dikt som ger tröst när man känner att man vill vara i fred, stänga ute världen, vara sig själv …

I skydd av en dikt

Ibland när jag finner allt
motvalls
och medmänniskorna trasslar
till begreppen, brukar jag gömma
mig
bakom språket och omgärda mig
med en dikt.
Sedan kan jag sitta där länge,
avskärmad
och opåverkad av ordkaskaderna
så länge språket och dikten
oåterkalleligt
slår vakt om min integritet.

Harry Ivarsson

2 Kommentarer

  1. Tack, Louise! Jag blir så glad att du sprider den här dikten. Tack också för fyra terminers fantastisk kurs!

    • Hej Inger!
      Tack för berömmet. Och dikten du hade är så berörande och säger oss att orden är viktiga. Jag ville verkligen vidarebefordra den så att alla fick möjlighet att läsa. Tack för den dikten.

Kommentera