Ett gott och roligt skrivår 2019!!

Snart är det slut på 2018 och jag vill inte komma ihåg året med helvetesvintern, hustak och vägg som fick rivas och byggas om, en bil som fick lämnas in för reparation ett antal gånger och det mest sorgliga – min fina vackra samojedtik Caila som fick somna in för tidigt. Men så här i slutet inser jag att det har varit ett år fullt med tänka-om och tänka-nytt-tankar.

Så jag ser fram mot 2019 med tillförsikt. Jag ligger i startgroparna med något helt annat än vad jag hade tänkt 2018.

I min föra blogg bad jag mina FB-vänner om råd. Vad skulle jag satsa på 2019? Jag hade två alternativ som jag hade börjat på, när det ena tog emot fortsatte jag med det andra. Roligt på sätt och vis, men inte på vis och sätt. Jag ville göra något av allt jag samlat på mig, lämna något, patetiskt jag vet, inte ta med allt i graven.  Och jag började som jag alltid gör, med hull och hår. Därmed dammade jag av gammalt och började göra nytt, det skulle bli en bok om Storytelling och retorik i berättandet och en bok om den viktiga bokstaven K.

Men en annan tanke hade börjat gro. Jag har lusläst boken om min by Lillarmsjö, när den började befolkas, om människorna som kom hitflyttande och slog sig ned, skrivit små berättelser om vissa händelser och människor, roliga, tragiska och mörka saker. Varför gör du inget av det, frågade jag mig själv. Och så föddes tanken att skriva en trilogi som jag kallar för Morden i Lillarmsjö.

Och efter min enkla fråga till mina FB-vänner verkar det som om det är just det alternativet som får bli vad jag ska ägna mig åt under 2019. Vågat så det förslår men så vansinnigt roligt!

Men ska jag då bara lämna allt det andra? Nehej då, alla kapitel som jag redan skrivit kommer jag att lägga ut som pdf-filer under Kurser i menyn på min hemsida.  Där kan alla som vill läsa gå in, kopiera och ladda ner.

En liten teaser – kapitlen handlar om Kunder, Kunskap, Kommunikation, Kreativitet, Kvalitet, Kramp, Korrektur, Källor, Kompetens, ”Koaching”, Kul, Kavla upp ärmarna, Kollegor, Kritik.

Så till sist, ett gott och härligt skrivår 2019 önskar jag er alla och mig själv!

Kommentera