Raggningstips

Poeter har skrivit och trubadurer har i alla tider sjungit smältande kärlekssånger, om hjärta och smärta och strömmande tårar, men hjärtat har inte så mycket att säga till om.  Det är i hjärnan det händer. Hur vi väljer vår partner är ett stort mysterium. Shakespeare sa att det tar en del av en sekund att bli förälskad. Två människor träffas och söker av varandra, blixtsnabbt. Någonting händer som det är svårt att sätta ord på. Man brukar säga att kärleken är blind; vi blir lite skumögda och ser inte de röda varningsflaggorna i början eller när det är för sent.

Finns det något område där vi är så utlämnade åt våra hjärnor som just när vi blir förälskade tro? Vi märker det inte, vi hinner inte ens tänka. Ingen av oss vet egentligen varför vi gör det vi gör, vi är i händerna på det omedvetna.

Och då kanske ni undrar varför mitt blogginlägg idag heter Raggartips? Man kan tro av mitt inlägg att det bara är kvinnor som flirtar, men män gör det också så klart. Kvinnor sägs använda sig av fler flirtsignaler än män av någon anledning

Män och kvinnor, alla djur putsar och kråmar sig för att få en motpart intresserad. Det ligger så att säga inbyggt. Även om man tror att man inte flirtar själv (?) kan det kanske användas när man beskriver sin protagonist eller när man vill att den kvinnliga protagonisten ska kunna känna igen signalerna som hennes kvinnliga antagonist skickar ut för att fånga protagonistens partner.

Hållningen är viktig förstås. Sänk inte huvudet, då ser du rädd och osäker ut. Sträck på dig, rör dig lugnt och balanserat. Och att se frisk och fräsch ut är minst lika viktigt som att vara snygg.  Se till att du utstrålar ett osande självförtroende och ha en positiv attityd. Även om det är fejkat, sänder du ut meddelanden.  Bra att tänka på inte bara när man vill flirta, passar också bra att ta till vid till exempel jobbintervjuer.

Om någon kommer fram till dig, tittar dig djupt i ögonen under tio sekunder, lägger huvudet lite på sidan och frågar om du vet var närmaste pressbyråkiosk ligger, tror du då att personen vill veta var pressbyråkiosken ligger? Om du artigt förklarar var den ligger och sedan bara går åt andra hållet, har du nog inte uppfattat flirtsignalerna. Men om du har det, svarar du kanske på signalerna med att glatt följa med och visa (även om pressbyråkiosken bara ligger 50 meter därifrån) var den ligger.

Var en härmapa! Det är ett effektivt flirtredskap.

När vi är attraherade av någon, härmar vi omedvetet den personens kroppsspråk. Vi använder liknande gester och röstläge. Likheter gör att vi gillar varandra. Om någon speglar hur vi beter oss, känner vi oss både smickrade och accepterade. Att härma någons kroppsspråk ger en känsla av samhörighet. Prova att försiktigt härma hur din flirt beter sig. Om ni är på restaurang och motparten leker med sitt vinglas, gör så du också. Smek sakta vinglasets fot, luta dig framåt och le, lek lite med håret i nacken också.

Om du vill att motparten bättre ska komma ihåg bilden av dig är det bra att skratta tillsammans, och ännu bättre är det om du som av en händelse lägger en hand över hans eller rör lätt vid armen. Om motparten gör så mot dig, se till att besvara beröringen.

Flirtandet handlar om att bli sedd. Man vet att ögonen dras till det som rör sig. När människor (precis som djur) är skrämda och blyga rör de sig stelt. Håll inte armarna över bröstet, det skapar ett avstånd till den du pratar med. Du måste vara öppen och tillgänglig för kontakt. Om du har armarna längs med sidan, fötterna brett isär och kroppen vänd mot omgivningen, är det lättare för andra att få kontakt med dig. Och visst är det du vill?!

Människor tittar automatiskt dit man pekar och det kan man utnyttja. Du kan peka på någon speciell del av din kropp, halsen eller mot munnen, kanske ner i urringningen, eller något annat som du vill framhäva hos dig själv.

Och så ögonen, det ultimata flirtverktyget. Vi tittar i normala fall ungefär tre sekunder på en person. Om du drar ut tittandet ett par sekunder till, den så kallade fem-sekunder-skanningen, och ser till att flirtobjektet fångar din blick och sedan låter din blick vila i hans är det ett effektivt sätt att tala om att du är intresserad.  Du kan också efter att ni fått ögonkontakt, titta bort för att efter någon sekund åter titta på flirtobjektet. Men du får se upp! Längre titt än tio sekunder kan antingen betyda att du vill hoppa i säng direkt eller att du är grälsjuk.

Glöm inte bort att blinka. Om den andre är intresserad får du en blinkning tillbaka.

Hur är det med läpparna då?  Vi tycker om munnar som ler. Du behöver inte visa upp alla tänder men ett avslappnat leende är trevligt och som är koordinerat med ögonen.  För att dölja tunna läppar, som uppfattas som allvarliga och kyliga, målar många kvinnor läppstift utanför läpparna. Se till att få ögonkontakt med personen närmast dig och le. Vänd kroppen mot honom. Om han gör likadant mot dig, det vill säga, tittar, ler och vänder sig mot dig, är han garanterat intresserad. Om han däremot inte ler tillbaka, le mot någon annan istället som förtjänar det bättre. Röda och fuktiga läppar får uppmärksamhet, de signalerar sex. Leendet blir tydligare och tänderna vitare. Det sägs till och med att röda läppar ökar mannens hjärtslag. Finns det inte läppstift, eller läppglans, kan man slicka sig lite på överläppen, och nafsa i underläppen och kanske puta med munnen lite så ser man oskyldig ut .

Ligger det någon sanning i Amors pilar?  Är de doppade i gift? Vissa kroppsodörer är frånstötande men vem kan tro att det finns lockande ämnen i svett? Vissa parfymtillverkare har slagit mynt av detta; bland annat sägs att Paris Hilton har en feromonparfym, med några droppar svett i, som ska vara sexuellt attraherande, kostar bara si så där 1 500 kr per centiliter. Kanske en anledning varför en del blir förälskade på gymmet?

Så när du går ut på spaning: Se dig själv som attraktiv, se till att du är avslappnad, glad, utstrålar självförtroende, ha ett leende ansikte, titta – men inte för länge, blinka, ha ett öppet centrum, du mår bra och ditt ansikte kommer att uttrycka det och du blir attraktiv.

 

Vill du ha mitt nyhetsbrev? Gå in på min blogg, klicka på Kontaktknappen, hitta länken get a newsletter och skriv in namn och e-postadress.

 

Kommentera